Temp files

Pusat Sukan UniMAP

BACKGROUND

LATAR BELAKANG

Sejak UniMAP ditubuhkan (dahulu dikenali sebagai KUKUM), Pusat Sukan yang sebelumnya dikenali sebagai Unit Sukan telah diletakkan di bawah Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni. Bermula pada 1 Februari 2009, Unit Sukan telah dinaikkan taraf menjadi sebuah Pusat dan diletakkan di bawah Jabatan Canselori, Pejabat Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) dengan kekuatan staf kini seramai 33 orang.

FUNGSI

Meningkatkan imej UniMAP melalui pencapaian sukan dan sebagai Pusat Kecemerlangan Sukan di Perlis.

Menggalakkan masyarakat kampus bergiat cergas dalam aktiviti sukan dan rekreasi.

Merapatkan hubungan silaturrahim sesama masyarakat kampus dan luar kampus.

Menyediakan prasarana yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti kepada pelanggan.

Bertanggungjawab dalam mengurus serta mengelola segala aktiviti sukan dan rekreasi.

Meningkatkan prestasi sukan pelajar dan staf UniMAP ke prestasi tinggi.
Memperkenalkan UniMAP di mata masyarakat melalui aktiviti sukan dan rekreasi.