Temp files

Unit Pengurusan Acara

Fungsi Unit :

• Bertanggungjawab kepada Pengarah Pusat Sukan
  • Merancang dan menyediakan kalendar program sukan tahunan.
  • Mengenal pasti dan penetapan program, permohonan peruntukan, pengelolaan acara, agihan perbelanjaan dan laporan program dan kewangan.
  • Menyediakan anggaran peruntukan tahunan untuk penganjuran program yang dibuat.
  • Pengurusan pengelolaan acara di peringkat universiti.
  • Menjalinkan hubungan luar seperti dengan Kementerian Belia & Sukan, Majlis Sukan Negara dan Persatuan Sukan-Sukan Negeri dalam menjalankan aktiviti.
  • Menyelia penganjuran program dan aktiviti oleh pihak luar yang menggunakan kemudah sukan UniMAP
  • Menyediakan laporan tahunan program atau aktiviti sukan universiti.
  • Menyediakan plan strategi untuk mendapatkan penajaan.
  • Mengadakan dan menjalankan program-program penajaan mengikut jenis-jenis sukan dan acara.
  • Menyelia dan memberi khidmat nasihat kepada perlaksanaan program sukan oleh kelab atau persatuan sukan di kalangan pelajar dan staf.
  • Lain-lain tugas yang diarahkan oleh Pengarah Pusat Sukan.